Een stoere industriële keuken voor jouw woning

Wanneer je denkt aan een industriële keuken, dan denk je aan donkere kleuren en stoere elementen. Materialen als beton, metaal, hout of RVS komen veel terug in de industriële keuken. Wat deze keuken kenmerkend maakt is dat de afwerking niet altijd perfect is. Hierdoor krijgt de keuken zijn ruige en stoere uitstraling. De keuken in deze stoere stijl is helemaal de trend van nu en past perfect in een industriële woning. Om jouw droomkeuken samen te stellen kun je online veel inspiratie opdoen. In deze stijl zijn er veel mogelijkheden waardoor je het kunt aanpassen zoals jij wilt. De industriële stijl is geïnspireerd op industriële panden en past nu perfect in jouw interieur. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw huidige keuken omtoveren tot een keuken met een industriële stijl, of je kunt kiezen voor een volledig nieuwe keuken in deze stoere stijl.

Maak het af met de juiste apparatuur en accessoires

Een industriële keuken vraagt ook in industriële accessoires en apparatuur. Zo past een roze koelkast bijvoorbeeld niet thuis in een industriële keuken. Je kunt dan beter kiezen voor een stoere zwarte koelkast met metalen elementen. Ook de broodrooster, de koffiemachine, de waterkoker en zelfs de kookplaat kun je afstemmen op de industriële stijl van je keuken. Voeg daar nog wat industriële accessoires aan toe voor op de muur en het hele plaatje is compleet.

Wat veel keukens in deze stijl met elkaar gemeen hebben is de bakstenen muur of het gebruik van betonnen elementen. Zo kies je voor een betonnen tafelblad of een mooie achterwand van beton. Hout is ook een materiaal wat je veelvuldig terug ziet komen in een in industriële keuken. Dit sluit mooi aan bij de zwarte kleuren die kenmerkend zijn voor de kastjes. Ook kies je natuurlijk voor industriële verlichting. Dit zijn vaak grote metalen lampen met opvallende kabels. Deze kabels kun je gewoon laten hangen voor een stoer effect. 

Zelf een Industriële keuken samenstellen

In de showroom zijn veel voorbeelden te vinden van een industriële keuken. In sommige gevallen is je keuken niet volledig aan vernieuwing toe maar kan deze wel een opknapbeurt gebruiken. Door de frontjes en de greepjes van de kastjes aan te passen kun je eenvoudig een keuken samenstellen in een industriële stijl. Kies bijvoorbeeld voor zwarte kastjes met leren greepjes of laat de achterwand van de keuken vervangen voor hout of beton. Zo kun je eenvoudig zelf jouw ideale industriële keuken samenstellen. Perfect wanneer je niet gaat verhuizen of geen compleet nieuwe keuken nodig hebt. Wanneer je wel gaat verhuizen en ervoor kiest om een volledig nieuwe keuken te laten plaatsen, kun je langskomen in de showroom om diverse modellen te bekijken. Een ontwerper kan met je meekijken om zo jouw droomkeuken samen te stellen in deze stoere stijl. Bij Superkeukens kun je een afspraak maken om keukens te komen bekijken en om samen te kijken wat het beste past bij jouw interieur en smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *